Site news

Instruktion Corona covid - 19

Instruktion Corona covid - 19

by Shaug Alkhaffaji -
Number of replies: 0

Hej alla studenter och konsulter,

Vi vill börja med att tacka er alla för att vi lyckats genomföra denna utmanande situation med övergång till distansstudier så bra.

Tidplan för distansstudier

Nackademin var tidiga med att erbjuda distansutbildning och vi lovade återkomma idag den 27 mars med besked om hur vi ser på undervisningen vidare framåt. Då Folkhälsomyndigheten, från den 18 mars, rekommenderar att all vuxenutbildning skall bedrivas på distans, har vi beslutat att förlänga distansundervisningen fram till sommaren.

 

Tekniken

Vi vill än en gång påminna om att det är StarLeaf som är vår primära kommunikationskanal vid samtliga tillfällen. Detta då vi bygger och utvecklar vår support, säkerhet och backup kring denna plattform.

Vi är väl medvetna om att det har varit störningar med tekniken. En erfarenhet vi inte är ensamma om. Det är en global utmaning. 

 

Tentamen

Med anledning av Folkhälsomyndighetens beslut att genomföra all utbildning på distans kommer vi även göra vårt yttersta för att omarbeta samtliga tentor så de kan genomföras utan fysisk närvaro här på Nackademin.

Hur kommer Nackademin att göra med våra studenter som tar examen?

Vi vill att våra studenter ska få en fin examen även denna mycket annorlunda vår. Beroende på hur läget utvecklar sig kommer examensfirandet att utföras på olika sätt. Vi kommer inte, som tidigare år, att anordna ett gemensamt mingel. Vi återkommer när vi vet mer hur vi ska ersätta detta evenemang. I nuläget är planen att samtliga klasser följer sin studieplan och tar examen enligt schemat.

 

Nackademins lokaler

Skolans lokaler är fortsatt öppna för dig som av någon anledning har svårt att studera hemma. Men då vi alla behöver bidra till minskad smittspridning genom att undvika att träffas i större grupper, eller genom att behöva färdas kommunalt, ber vi dig i möjligaste mån stanna hemma. Här på Nackademin i Solna är grupprummen C4 och B2 tillgängliga. Önskar du tillgång till något klassrum får du gå upp till plan 5. Där finns det bemanning som kan följa med dig och låsa upp. Då vi har mycket begränsad bemanning får du gärna informera din UL om och när du behöver tillgång till ett klassrum. Detta så vi säkerställer att det finns någon på plats. Även i Uppsala är det begränsad tillgång till våra klassrum.

 

Enligt tidigare instruktion vill vi upprepa att du inte får komma sjuk till Nackademin. Stanna hemma. Det gäller både studenter och personal. Detta gäller alla former av influensa- och förkylningssymtom, även lindriga symtom på:

  • hosta 
  • snuva
  • ont i halsen
  • feber

 

Har ni frågor kring covid-19 kan ni ringa telefon 113 13 eller söka information på:

 

Med fortsatt önskan om trevlig helg, god hälsa och framgångsrika studier!/ Astrid