Site news

Instruktion Corona covid 19 – utskick 7

Instruktion Corona covid 19 – utskick 7

by Peter Hampus -
Number of replies: 0

Bästa studenter och konsulter,

Vi är redan inne i maj månad. Denna vår har många haft bättre möjligheter att njuta av naturen. Behovet av frisk luft, och en omgivning som är helt opåverkad av virus, har nog aldrig varit större. Vi vet att det kan vara påfrestande för både kropp och själ att jobba hemifrån, samtidigt som det också finns fördelar. Möjligheten att nyttja den tidigare restiden till en morgon- respektive kvällspromenad kan vara en sådan fördel. I detta utskick vill vi ge tips på hur du kan hjälpa din kropp att hålla när arbetsplatsen blir köksbordet eller soffan. Vi vill även ge tips om vart man kan vända sig om oron börjar få en negativ inverkan på kroppen.

Nuläget

Vi fortsätter att arbeta med, planera för, och utveckla vår distansutbildning. Sannolikheten att denna utbildningsform fortgår in över hösten är stor och vi börjar planera för ett digitalt upprop när den nya terminen drar igång. Vi ser också över möjligheten att utforma era examens- och utbildningsbevis digitalt. Detta kommer att underlätta för er att lägga upp er examen på t.ex LinkedIn och ha koll på era intyg över tid. 

Utvärdering  

För att kunna förbättra och utveckla vår nuvarande distansundervisning behöver vi din hjälp. Du kommer i dagarna att få en länk till vårt frågeformulär med fokus på hur vi hanterat övergången till distansstudier. Jag kan inte nog framhålla hur viktigt det är för oss att få dina synpunkter. Ber dig därför hålla utkik efter länken som kommer de närmsta dagarna.

 

Att jobba hemma

Här kommer en länk som går till lite Youtube tips för hur vi hanterar ergonomin på bästa sätt på hemmakontoret.

 

Psykisk ohälsa

Oro över tid gör inte gott för oss. Den situation vi nu får förhålla oss till kan dra igång känslor som vi kan ha svårt att hantera själva. Vi på Nackademin har varken de befogenheter eller kompetenser som krävs för att stödja på bästa sätt. Samtidigt månar vi om alla våra medarbetares, studenters och konsulters hälsa. Här kommer en länk till instanser där professionell hjälp finns att tillgå.

https://rsmh.se/psykisk-ohalsa/akut-hjalp/

 

Kommunikation

Som ni nu känner väl till kommunicerar vi med er i form av ett utskick var 14:e dag oavsett om det skett några förändringar eller inte. Detta är utskick nr. 7. Vill du gå tillbaka och läsa tidigare information så har vi samlat all information på ett ställe.

 

Som student går du in i Studentportalen:

https://studentportal.nackademin.se/mod/forum/view.php?id=503

För dig som undervisar på Nackademin hittar du kommunikationen i ditt nyhetsflöde:

https://studentportal.nackademin.se/mod/forum/view.php?id=33

  

Med önskan om fortsatt god hälsa och framgångsrika studier!/ Astrid

 

Astrid Westfeldt Corneman