Site news

Instruktion Corona Covid -19 – Utskick 19 Fortsatt distans terminen ut!

Instruktion Corona Covid -19 – Utskick 19 Fortsatt distans terminen ut!

by Peter Hampus -
Number of replies: 0

Bästa studenter och konsulter,

Nu är vi inne i april månad. Vem hade kunnat tro att situationen kopplat till Covid -19 skulle vara i stort sett densamma som för ett år sedan vid denna tidpunkt. Men vi får löpande information om vaccinationsprogrammets utveckling. Låt oss tro på andra tider inom kort.

 

I dessa utskick informerar vi om Nackademins förhållningssätt till den rådande pandemin. Detta är tredje instruktionen för 2021 och nummer 19 sedan vi började informera våren 2020. De riktlinjer vi kommunicerat tidigare gäller fram till 19 april. Vi önskar med detta utskick informera om hur vi förhåller oss efter detta datum.

 

Nuläget

Som ni känner till enligt tidigare information så betraktas YH som en arbetsplats och har således inte samma riktlinjer som skolorna. För närvarande har vi dock samma riktlinjer som innebär att ”huvudmän/arbetsgivaren” har möjlighet att besluta om fjärr- eller distansundervisning om det behövs utifrån de lokala förutsättningarna.”

 

Då Stockholm och Uppsala regionen är att betrakta som fortsatta högriskområden har Nackademin beslutat att förlänga distansarbetet terminen ut

 

Examen

Vi hade verkligen önskat att få anordna ett gemensamt examensfirande för er som avslutar era studier i vår men som läget är nu kommer varje klass att ordna sitt eget examensfirande. Era respektive utbildningsledare kommer att informera er vidare.

 

Uppstart hösten

Jag förstår att ni som studerar vidare undrar hur vi tänker inför uppstarten. Vår önskan är naturligtvis att vi då ska kunna vara på plats men självklart följer vi utvecklingen och de rekommendationer som då gäller. Håll utkik under sensommaren i din nackademi mejl efter information inför uppstart.

Nackademin kommer att utvärdera vad som är att betrakta som det ”nya normala”, och ta till oss och behålla, det som fungerat väl tekniskt och pedagogiskt under distansarbetet.

 

MYH och Corona

Du har säkert redan varit inne på Yrkeshögskolans hemsida och läst om hur myndigheten ställer sig till samtliga delar inom YH kopplat till pandemin. Om inte, rekommenderar jag det varmt och skickar här länken:

https://www.yrkeshogskolan.se/om-yrkeshogskolan/information-till-dig-som-studerande-med-anledning-av-corona/

 

IT

Kom ihåg att du på http://it.nackademin.se hittar svar på en mängd frågor under vårt FAQ samt en mängd instruktionsfilmer.

 

Kommunikation

Vill du gå tillbaka och läsa tidigare information så har vi samlat all information på ett ställe. Detta är utskick nr.19.

 

Som student går du in i Studentportalen:

https://studentportal.nackademin.se/mod/forum/view.php?id=503

 

För dig som undervisar på Nackademin hittar du kommunikationen i ditt nyhetsflöde:

https://studentportal.nackademin.se/mod/forum/view.php?id=33

  

Med önskan om god hälsa och fortsatt omtanke om varandra!

 

 

Allt gott!/ Astrid

 

 

 

 

Astrid Westfeldt Corneman

Verkställande Direktör


(Redigerad av Shaug Alkhaffaji - torsdag, 15 april 2021, 10:28)