Site news

Info

by Shaug Alkhaffaji -

Nackademin låser alla korridorer under sommaren från och med fredagen den 5/6-20 klockan 16.30. Ingen access kommer att tillåtas för studenter eller konsulter tills vidare.

Till hösten -20 kommer Nackademin inte att tillhandahålla skåp till förvaring av persedlar för studerande vid Nackademin.

Instruktion Corona covid 19 – utskick 7

by Shaug Alkhaffaji -

Bästa studenter och konsulter,

Vi är redan inne i maj månad. Denna vår har många haft bättre möjligheter att njuta av naturen. Behovet av frisk luft, och en omgivning som är helt opåverkad av virus, har nog aldrig varit större. Vi vet att det kan vara påfrestande för både kropp och själ att jobba hemifrån, samtidigt som det också finns fördelar. Möjligheten att nyttja den tidigare restiden till en morgon- respektive kvällspromenad kan vara en sådan fördel. I detta utskick vill vi ge tips på hur du kan hjälpa din kropp att hålla när arbetsplatsen blir köksbordet eller soffan. Vi vill även ge tips om vart man kan vända sig om oron börjar få en negativ inverkan på kroppen.

 

 

Nuläget

Vi fortsätter att arbeta med, planera för, och utveckla vår distansutbildning. Sannolikheten att denna utbildningsform fortgår in över hösten är stor och vi börjar planera för ett digitalt upprop när den nya terminen drar igång. Vi ser också över möjligheten att utforma era examens- och utbildningsbevis digitalt. Detta kommer att underlätta för er att lägga upp er examen på t.ex LinkedIn och ha koll på era intyg över tid. 

 

Utvärdering  

För att kunna förbättra och utveckla vår nuvarande distansundervisning behöver vi din hjälp. Du kommer i dagarna att få en länk till vårt frågeformulär med fokus på hur vi hanterat övergången till distansstudier. Jag kan inte nog framhålla hur viktigt det är för oss att få dina synpunkter. Ber dig därför hålla utkik efter länken som kommer att skickas ut de närmsta dagarna.

 

Att jobba hemma

Här kommer en länk som går till lite Youtube tips för hur vi hanterar ergonomin på bästa sätt på hemmakontoret.

 

Psykisk ohälsa

Oro över tid gör inte gott för oss. Den situation vi nu får förhålla oss till kan dra igång känslor som vi kan ha svårt att hantera själva. Vi på Nackademin har varken de befogenheter eller kompetenser som krävs för att stödja på bästa sätt. Samtidigt månar vi om alla våra medarbetares, studenters och konsulters hälsa. Här kommer en länk till instanser där professionell hjälp finns att tillgå.

https://rsmh.se/psykisk-ohalsa/akut-hjalp/

 

Kommunikation

Som ni nu känner väl till kommunicerar vi med er i form av ett utskick var 14:e dag oavsett om det skett några förändringar eller inte. Detta är utskick nr. 7. Vill du gå tillbaka och läsa tidigare information så har vi samlat all information på ett ställe.

 

Som student går du in i Studentportalen:

https://studentportal.nackademin.se/mod/forum/view.php?id=503

 

För dig som undervisar på Nackademin hittar du kommunikationen i ditt nyhetsflöde:

https://studentportal.nackademin.se/mod/forum/view.php?id=33

 

 

Med önskan om fortsatt god hälsa och framgångsrika studier!/ Astrid

 


Instruktion Corona covid 19 – utskick 6

by Shaug Alkhaffaji -

Bästa studenter och konsulter,

Vi är så glada att konstatera att vi så här långt fått fina utvärderingar på genomförda kurser. Vi är väl medvetna om att det bygger på allas vårt samarbete, digitala närvaro och konstruktiva hållning. Tack!

 

Nuläget

Vårsolen har äntligen kommit med besked och vi är många som ser ljusare på livet. Vill dock förtydliga och be alla att vara fortsatt disciplinerade enligt Folkhälsomyndighetens direktiv. Fick precis ett meddelande från min systerdotter som jobbar på intensiven på Mälarsjukhuset. Det är inte över ännu! Låt oss visa fortsatt respekt mot riskgrupper och inte minst vår vårdpersonal. Visst vore det fantastiskt om vi kan bevisa att Sverige lyckas hantera Corona på bästa sätt och att vi förmår att följa direktiven utan lagar, böter och polisiära insatser.

 

Kommunikation

Som utlovat kommer vi löpande kommunicera med er. Det kommer att ske i form av ett utskick var 14:e dag oavsett om det skett några förändringar eller inte. Detta är utskick nr. 6. Som vi tidigare informerat så räknar vi med fortsatt distansundervisning fram till sommaren. Vill du gå tillbaka och läsa tidigare information så har vi samlat all information på ett ställe.

 

Som student går du in i Studentportalen:

https://studentportal.nackademin.se/mod/forum/view.php?id=503

 

För dig som undervisar på Nackademin hittar du kommunikationen i ditt nyhetsflöde:

https://studentportal.nackademin.se/mod/forum/view.php?id=33

 

Öppet hus 

7 april genomförde vi vårt digitala öppna hus. Det blev välbesökt med drygt 1.000 unika besökare! Varmt tack till alla som bidrog i chatt, intervjuer och inspelningar. Om du har vänner som är nyfikna på Nackademin eller någon specifik utbildning får du gärna tipsa om att de kan gå in och titta på inspelningarna.

https://nackademin.se/oppet-hus/

 

Examen

Som vi tidigare informerat kommer det inte genomföras något gemensamt mingel på Nackademin. Ni kommer att diskutera enskilda lösningar med era respektive utbildningsledare. Vi ser också över om vi kan få till en gemensam digital samling så även jag får möjlighet att gratulera er till era insatser och önska er all välgång vidare framåt.

 

Vi välkomnar självklart alla typer av frågor. Du är välkommen att vända dig till mig personligen eller till din utbildningsledare.

Låt oss fortsätta stödja varandra genom god kommunikation, samarbete och positivt sinne.

 

 

Med varma vårhälsningar,

Astrid


Older topics...